Drengen der ikke ville danse

Pianisten Ulrik Nielsen blev smidt ud af danseskolen hjemme i Vejle. Siden har han spillet over det meste af Europa - Bl.a. for Prins Henrik og sammen med Chip & Chap i Paris.
Ulrik Nielsen er 8 gange tip-oldebarn af Johan Sebastian Bach. Ud over klassiske temaer er repertoiret også virtuost pianospil af smukke evergreens, musicals og filmmelodier samt egne kompositioner.

Han er født i 1962 i Vejle, og hans passion for musik startede allerede som 4-årig. Efter 14 dage blev han smidt ud fra den lokale danseskole, da han alt for ofte lod pigen stå alene på gulvet. Ulrik var faldet i svime henne ved den gamle dame, der sad bag det store klaver og tryllede musik ud af de mange tangenter.

Så fulgte en lang årrække med privat undervisning hos den meget kompetente klaverlærerinde Gudrun Lisberg Møller. Med stram mine og knold i nakken gav hun Ulrik rap over fingrene, når Chopins etuder ikke blev spillet helt efter bogen. At impovisere over de klassiske mestrer var dengang bandlyst, men er idag en vigtig del af Ulriks repertoire.

Hans professionelle karriere startede som 11-årig, hvor han spillede for ældre på byens plejehjem. Karrieren tog fart med optræden i Radio og TV som 13-årig samt koncert for 2000 mennesker. I mange år var han fast pianist på Restaurant Banketten i Vejle, hvor han bag klaveret skabte den gode stemning til steaks og bagte kartofler.


collage_image collage_image collage_image collage_image


Fra Chopin til Chip & Chap
Ulriks store interesse for musik og film førte ham videre til Horsens som biografejer. Hans glæde ved at underholde har altid været drivkraften bag hans virke. Over 2 millioner mennesker så film i hans biografer, indtil han valgte at koncentrere sig om musikken på fuld tid.

Egne kompositioner af filmmusik og romantiske kærligheds ballader førte ham videre ud i verden. En verden af billeder og lyd som han elsker at være en del af.

Som pianist har han bl.a. underholdt HKH Prins Henrik, filmstjernerne i Cannes, i London, Amsterdam, Marbella og Disneyland Paris. Sidstnævnte sted sammen med Mickey Mouse samt Chip og Chap.